Over Classique

over classique
Classique is het shoppable magazine met inspirerende artikelen en unieke, elegante en bijzondere preloved kleding. Daaronder vallen vintage no-branded items, maar bijvoorbeeld ook een Maje jurkje van vorig jaar met de kaartjes er nog aan. Belangrijkste deler van alles wat we aanbieden: de collectie is inspired by Paris, based in Amsterdam. Omdat de Fransen nu eenmaal stijl uitgevonden hebben, en we maar wat graag dat 'je ne sais quoi' van de Parisiennes omarmen om classy door het leven te gaan. Maar die best gecombineerd mag worden met Amsterdamse nuchter- en hippigheid.

We letten erop dat de items die wij selecteren en aanbieden er fantastisch uitzien qua stijl en kwaliteit. De stijl moet passen bij de klassieke, elegante vrouwelijkheid die we hier beschrijven. Kwaliteit betekent dat het kledingstuk sowieso nog een tweede keer gedragen kan worden. Het blijft echter wel tweedehands, dus het kan altijd zijn dat er kleine beschadigingen op zitten, dat staat er dan altijd bij. Daarnaast betekent kwaliteit dat we prachtige designer items aanbieden naast merken die je in de Kalverstraat kunt kopen, mits deze laatste categorie van mooi materiaal gemaakt is. Dat betekent dus dat je in onze collectie zowel een jas van Acne als een echt mooie wollen trui van &Other Stories tegen kunt komen.

Maar Classique is meer dan dat: het is een bundeling van inspirerende onderwerpen. Voor een goed boek, een podcast, een artikel of een tentoonstelling. Maar ook een restaurant dat uitnodigt tot een goed gesprek met een fijne fles rood. Of een film, een inspirerende stad, of een interview met een powervrouw.

Zo creëren we voor jou het mooiste aanbod in fashion én kennis, én dragen we ons steentje bij aan het milieu. En niet geheel onbelangrijk: zo zorgen we ervoor dat we voor ieder budget prachtige items aan blijven bieden.