Over Carlijn

classique over Carlijn

Jarenlang raakte ik (Carlijn) geïnspireerd, geroerd, geënthousiasmeerd en energized door alles rondom stijl en mode. Of het nu in etalages was, op Pinterest, op straat, in Parijs, in films, op blogs of in winkels. Ik stopte deze energie met name in een volle garderobe, maar los van dat het niet zaligmakend is onbeperkt Zara en H&M’etjes te kopen, is het ook allesbehalve duurzaam. De vintage en tweedehands markt trok me steeds meer, want: echt mooie kwaliteit, unieke vondsten, goed voor het milieu, en vooral ook: mode pur sang tegen betaalbare prijzen. Ik merkte dat ik steeds minder zin kreeg winkels in te duiken waar nieuwe kleding werd verkocht, maar tegelijkertijd raakte ik de weg (en energie) kwijt op de grote tweedehands marktplaatsen.

In een tijd van overvolle agenda's en meer verplichtingen dan ons lief is, hebben we niet alle tijd van de wereld om tweedehands websites te doorzoeken voor de echte pareltjes. En vintage en (veelal muffige) tweedehands winkels vraagt ook iets (veel) van ons. Daar moest iets op gevonden worden, et voilà: Classique werd geboren!

Voor het assortiment van Classique neem ik als uitgangspunt dat je met je kleding kiest voor bepaalde identiteit. En daarom zou ik het iedere vrouw gunnen dát kledingstuk te vinden waarmee ze de beste versie van zichzelf creëert. De basis is wat mij betreft een goed passende jeans en een fijne basic, die passen bij je figuur. Combineer deze set met jouw signature item: het kledingstuk waar jij blij van wordt en die je sterk en prachtig laat voelen. Naar die items ga ik voor je op zoek. Enerzijds zijn dat casual kledingstukken zoals een geruite Isabel Marant blazer, een Burberry trenchcoat of een paar brogues. Daarnaast voor een tikkeltje gewaagder een vintage glittercolbert of een wollen hoed. En voor een avondje uit ben ik fan van een knalroze off-shoulder jurk voor wanneer je echt uit wil pakken, maar blijf ik ook altijd zoeken naar perfecte little black dresses. En weet je even niet wat het voor jou moet zijn? Ik vind het mega leuk om met je mee te denken!

Tot slot is Classique is meer dan alleen kleding: het is een bundeling van inspirerende onderwerpen die mij als vrouw interesseren. Zoals een goed boek, een podcast, een artikel of een tentoonstelling. Maar ook een restaurant dat uitnodigt tot een goed gesprek met een fijne fles rood. Of een film, een inspirerende stad, of een interview met een powervrouw. Alles waar ik, en met mij waarschijnlijk nog een hele groep vrouwen, van ga kwispelen.

Hopelijk geniet je van het aanbod op Classique! En weet me altijd te vinden voor vragen, tips of een koffietje om over de wereld der mode, interessante onderwerpen en preloved te sparren!