FAQ

 

Mag ik mijn aankopen retourneren?

Absoluut! We hopen natuurlijk dat je goed nadenkt voordat je een aankoop doet, omdat we duurzaamheid hoog hebben zitten en het over en weer sturen van pakketjes het milieu niet echt bevorderd. We vinden het daarnaast echter minstens zo belangrijk dat jij je mooi voelt in onze items, dus mocht het item niet bevallen (en worden je vriendinnen er bijvoorbeeld ook niet blij van), dan mag je het binnen 14 dagen naar ons retourneren. Zie onze return policy voor meer informatie.

Ik heb het verkeerde item ontvangen, wat moet ik doen?

Wat vervelend om te horen! Mail naar verkoop@classiqueamsterdam.com om ons te informeren, en stuur je pakketje kosteloos terug naar ons. Het item dat je had besteld sturen we uiteraard ook kosteloos naar je op.

Kan ik mijn pakketje ook op komen halen?

Het is mogelijk je pakketje op te komen halen op Schinkelkade 44, 1075 VK Amsterdam. Je kunt hiervoor een afspraak inplannen door contact met ons op te nemen via info@classiqueamsterdam.com. Wij werken echter niet met een showroom, dus passen is niet mogelijk. Hopelijk in de nabije toekomst wel! Hou daarvoor onze website en social media in de gaten.

Wanneer wordt mijn pakketje verstuurd?

Een keer per week versturen wij de pakketjes. Verzending duurt daarom ongeveer 3-7 werkdagen.

Verzenden jullie pakketjes internationaal?

In principe werken en versturen we onze pakketjes in Nederland en naar België. Mocht je echter je droomitem hebben gevonden en woon je verder over de grens, dan denken we graag met je mee om het pakketje toch jouw kant op te sturen! Mail daarvoor naar verkoop@classiqueamsterdam.com.

 Ik heb een fantastisch item gevonden, maar deze is uitverkocht. Kan ik deze binnenkort alsnog kopen?

Voor nu verkopen we alleen preloved en vintage items, wat betekent dat we overal maar een stuk van op voorraad hebben – dat houdt het lekker uniek! We roteren wel zoveel en zo snel mogelijk door wanneer items hard gaan, dus hopelijk vind je in dezelfde categorie iets anders waar je blij van wordt! Mocht het item retour worden gestuurd door de klant, dan kunnen we je er eventueel nog blij mee maken; hou daarvoor onze website goed in de gaten of stuur een mailtje naar info@classiqueamsterdam.com.

Waarom verkopen jullie voornamelijk kleine maatjes?

Bij Classique willen we een merk zijn voor alle vrouwen met alle maten. Omdat wij werken met vintage items (over het algemeen kleinere maatjes dan hedendaagse kleding) en op basis van consignatie, kan het helaas zijn dat niet altijd alle maten vertegenwoordigd zijn in onze shop. We letten hier uiteraard wel goed op, en proberen dit telkens weer te verbeteren zodat iedereen zich de Classique stijl kan toe-eigenen!

What about herenkleding?

Vooralsnog richten we ons op de Classique-vrouw. Echter, naast iedere elegante vrouw kan zomaar een elegante man staan, die niet onder wil doen. Mochten we merken dat daar vraag en aanbod voor is, dan nemen we het zeker mee in onze toekomstplannen!