Classique: Paris inspired, Amsterdam based

classique paris uitleg

Parijse stijl is meer dan fashion. Parisiennes zijn meer dan alleen stijl-iconen. Het gaat om de lifestyle die de Parisienne bezit. Haar manier van leven staat haaks op veel van de snelheid die wij in onze maatschappij voelen. Het leven van social media, van altijd jong willen blijven, van praten over anderen om erbij te horen. 

De Parisienne ziet eruit als om door een ringetje te halen. Haar stijl is ‘effortless’: ze draagt een jeans, wit shirt en grote trenchcoat. Geen opsmuk, niet overdreven veel make up, geen lawaaierige labels op haar kleding of tas. Zij kiest ervoor om makkelijk, doch stijlvol, de deur uit te gaan. Ze heeft namelijk wel wat beters te doen met haar leven dan uren voor de kast staan en zich in de steigers hijsen. Ze zet niet alles op alles om rimpels tegen te gaan; die krijg je tenslotte van de zon, van lachen, van cocktails drinken. Ze wil gesprekken voeren over literatuur, wereldproblematiek, filosofie en het nieuws. Ze wil met een glas wijn in de hand interessante mensen ontmoeten, goede boeken lezen en geïnspireerd raken door wat er om haar heen gebeurt.

Desondanks wil dat niet zeggen dat ze geen aandacht besteedt aan haar garderobe. Het wil wél zeggen dat ze investeert in een aantal mooie trendloze items die ze keer op keer draagt. Het gaat niet om de grootte van haar garderobe. Het gaat om het gevoel dat ze heeft als ze haar kleding draagt. Die ervoor zorgen dat ze zich zelfverzekerd voelt wanneer ze een kamer binnenkomt. Zodat ze gesprekken aan durft te knopen met interessante mensen. Haar outfit versterkt haar identiteit, haar uitstraling en haar zelfvertrouwen.

Classique is ontstaan vanuit deze ‘klassieke’ Parijse levensstijl. Die misschien een droom is, maar wel eentje om na te jagen. Omdat er voor iedere vrouw een item is die haar doet sprankelen. Dat kan een designeritem zijn zoals een Prada tas, een signature item als een perfecte trenchcoat, of een unieke vintage find, zodat zij zeker de enige is in dit kledingstuk. Kleding van goede kwaliteit en stijlvolle designers, zonder absurd hoog prijskaartje.

Maar Classique is meer dan dat: het is een bundeling van inspirerende onderwerpen voor de vrouw. De inspiratie van een goed boek, een podcast, een artikel of een tentoonstelling. Maar ook een restaurant dat uitnodigt tot een goed gesprek met een fijne fles rood. Of een film, een inspirerende stadswandeling, of een interview met een inspirerende powervrouw.

Classique is pro-vrouw en anti-snelheid. Classique biedt handvatten om zelfverzekerd die kamer binnen te gaan en dat gesprek aan te knopen. Om avond na avond interessante onderwerpen te bediscussiëren. Om social media te laten voor wat het is. Enerzijds door het gevoel door het dragen van die prachtige vintage blazer, giga hoge designer-hakken of de perfecte little black dress. Anderzijds door de kennis uit een verdiepend onderwerp dat hier werd beschreven, de podcast die aan werd geraden of de lessen uit een interview met een inspirerende vrouw.

Omdat het belangrijkst dat we van de Parisienne leren niet haar labels en haar kapsel zijn. Niet haar ‘je ne sais quoi’ of haar Chanel ballerina’s. Ze inspireert ons omdat ze langer vast heeft gehouden aan wat wij dreigen te vergeten: het ‘Joie de Vivre’ van ons bestaan. En we die samen het best weer kunnen vinden. Door zowel mooie items te dragen als door inspirerende content te lezen.

Een ode aan de Parisienne; opdat wij iets van haar zelfverzekerdheid en levenswijsheid mogen overnemen.

 

 

 

Laat een reactie achter